sze
1

Pumi

| Szerző: edina33 | 1:42 pm
  1. A pumit ne tévesszük össze a pulival!  A pumi általános kinézete:Közép nagy testű,nagyon élénk vérmérsékletű,bohókás megjelenésű,terrier jellegű pásztorkutya. A terrier jelleget leghatározattabban a feje mutatja:az arcorri része megnyúlt,füle felálló,melynek felső egyharmada előre bicsaklik. Törzse és a végtagok oldalról négyzetes formát mutatnak. Nyaktartása a közepesnél magasabb,állandóan figyelő jellegű. Szőrzete középhosszú,göndör,vagy hullámos,tincsekbe rendeződő. Több színben előfordul,de mindig egyöntetű legyen,hogy kell.
  2.  Fontos méretarányok:Testhossz/Marmagasság:1/1,Mellkasmélység/marmagasság:45-50/100,Mellszélesség/marmagasság:30-33/100. A nyak hossza megegyezik a fej hosszával,és a marmagasság 45 % teszi ki. Az orr hossza a fejhossz 45-50 %-a.
  3.  Viselkedés és jellem:Nyughatatlan vérmérsékletű,nagy munkakedvvel megáldott,rendkívül élénk terelő eb. Vakmerően bátor,az idegenekkel szemben bizalmatlan. Értelmessége,élénksége,véleményalkotó és-nyilvánító képessége,rámenős képessége miatt mindig magára vonja a figyelmet. Elég hangos fajta. Egész megjelenése tettrekészséget és hatalmas temperamentumot sugároz. Állása,figyelő magatartása mindig tevékenykedő testtartást mutat. Félénkség,vagy flegma viselkedés -fajtaidegen tulajdonság.

A bejegyzés trackback címe:

https://akutyakrol.blog.hu/api/trackback/id/tr983195396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina3300 2011.09.18. 16:01:25

Kedves Edina! Majd szeretnék kérdezni valamit a pumiról e-mailben.
süti beállítások módosítása